برگ 1 از 150

منتظر ورود قریب الوقوع انویدیا به بازار CPU باشید

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه شهریور 27, 99 10:57 am
از parva55
اگر خبرهای اخیر را دنبال کرده باشید، می‌دانید که انویدیا چند روز پیش یکی از بزرگترین خریدهای خود را انجام داد و شرکت ARM را به قیمت 40 میلیارد دلار تصاحب کرد. اما اینطور که پیداست خرید آرم فقط آغاز نقشه‌های انویدیا بوده و غول سبز سعی در ساخت پردازنده‌ی مرکزی دارد.

حدود دو ماه پیش همه چیز با شایعه خرید شرکت آرم توسط انویدیا آغاز شد. پس از آن خبرهایی در مورد علاقه‌ی کمپانی سامسونگ به بخشی از ARM به گوش رسید و باخبر شدیم که غول کره‌ای قصد دارد بین 3 تا 5 درصد این شرکت را خریداری کند. در نهایت چند روز پیش انویدیا توانست شرکت آرم را از شرکت SoftBank به ارزش 40 میلیارد دلار خریداری کند.


همانطور که می‌دانید انویدیا در تاریخ 11 شهریور در رویدادی آنلاین سری جدید از کارت‌های گرافیک خود را با نام‌های RTX 3070، RTX 3080 و RTX 3090 معرفی کرد. این کارت‌های گرافیک از معماری آمپر (Ampere) استفاده می‌کنند و انویدیا قول افزایش عملکرد 1.9 برابری آنها را به هواداران داده است.


با وجود اینکه مدل RTX 3070 این سری کارت‌های گرافیک از نسخه‌ی پرچمدار RTX 2080 Ti نسل قبل قوی‌تر است، بسیاری نسل جدید کارت‌های گرافیک انویدیا را بی‌رقیب می‌دانند. اما طبق خبرهای جدید همانطور که اینتل وارد بازار کارت‌های گرافیک مجزا (dGPU) شد، انویدیا هم پس از پیروزی کامل در رقابت کارت‌های گرافیک قصد دارد وارد بازار پردازنده‌های مرکزی (CPU) شود.

دمای مناسب اتاق کودک چقدر باید باشد؟ چطور آن را در حد استاندارد نگه داریم؟
10 تا از تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی بر سلامت انسان (ثابت شده)
اوتیسم خفیف: انواع تست ها، تفاوت های رفتاری و نکات دیگر
آموزش 6 اصول اصلی مراقبه/مدیتیشن در خانه

هنوز یک هفته هم از امضای قرارداد خرید آرم نگذشته اما خبرهای جدید حاکی از آن است که تصاحب ARM توسط انویدیا فقط آغاز ماجراست. جن سون هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در نشست مطبوعاتی اخیر در پاسخ به یکی از خبرنگاران حرف جالبی زد.

یکی از خبرنگاران حاضر در این نشست خبری از وی سوالی در مورد برنامه‌های انویدیا برای استفاده از هسته‌های Neoverse آرم در ساخت پردازنده‌های مرکزی و فروش آنها به دیتاسنترها پرسید و هوانگ نیز در پاسخ این سوال به‌صورت غیرمستقیم اعلام کرد که اگر بازاری برای چنین پردازنده‌هایی وجود داشته باشد، حتماً انویدیا به ساخت CPU هم فکر می‌کند.


آقای هوانگ در ادامه بیان کرد یک شبکه‌ی بسیار بزرگ به اکوسیستم آرم وابسته است و اگر مشتریان علاقه‌مند باشند، Nvidia می‌تواند تراشه‌های نیمه سفارشی (Semi-Custom) یا تمام سفارشی (Custom) خود را بر پایه‌ی معماری ARM به آنها ارائه دهد.

پس به احتمال زیاد در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد ورود تیم سبز به بازار CPU خواهیم بود. البته انتظار می‌رود انویدیا در ابتدا برای دیتاسنترها پردازنده بسازد و پس از آن به فعالیت در دیگر حوزه‌های این بازار مشغول شود.